Kertvárosi Hírlap
Nov 21

Amikor Clark Kent inkább az irodában marad PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szerk.   
2013. november 11. hétfő, 08:23

Az IMMOFINANZ Group minden idők egyik legismertebb szuperhőse, a DC Comics Supermanje és civil karaktere, Clark Kent főszereplésével indította el története első márka- és imázskampányát.


Az „Amikor Clark Kent inkább az irodában marad” szlogennel futó kampány az IMMOFINANZ szolgáltatási szakértelmét és a tökéletes irodát állítja a középpontba. Az IMMOFINANZ a DC Entertainmentet képviselő Warner Bros. Consumer Products közreműködésével készítette el három reklámszpotját. A reklámkampány nemrég indult el Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában az online és – mozgóképes kültéri reklámok formájában – a Digital Out-Of-Home (DOOH) szegmensben. A médiamixet Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban november 4-től televíziós reklámok egészítik ki. Hamarosan nagyméretû molinók és egyéb reklámelemek jelennek meg az IMMOFINANZ számos irodaépületén mind a hat országban. A kampány bruttó lefedettsége várhatóan meghaladja majd a 100 millió elérést.

ImmofinanzA Superman közel 100%-os ismertséggel rendelkezik a világon mindenütt. Nagy sikerű filmek, tévéműsorok és izgalmas videójátékok főhőse és rengeteg egyéb termék ihletője minden korcsoport számára. 1938-ban tűnt fel először az Action Comics #1 képregényben, és rövid időn belül ikonikus figurává vált. „Az ingatlanpiacon eddig ritkaságszámba mentek az imázskampányok. Azért döntöttünk a kampányindítás mellett, hogy az IMMOFINANZ-ot nemzetközi márkatulajdonosként pozicionáljuk az ágazatban. Szeretnénk, ha az iroda szó hallatán mindenki azonnal az IMMOFINANZ-ra, kiterjedt kínálatunkra, rugalmasságunkra és az ügyfeleinknek kínált lehetőségekre gondolna”mutatott Karin Kernmayer, az IMMOFINANZ Group marketingigazgatója.


„Az ingatlangazdálkodásban határozottan ügyfélközpontú szemléletet követünk, amit az elmúlt évben a ’Több mint iroda’ szlogennel foglaltunk össze. Többet kínálunk puszta bérelhető irodatérnél, számunkra bérlőink és bérlőink dolgozói a legfontosabbak. A Superman kampány humorosan viszi tovább ugyanezt a témát, és országhatárokon átívelő elismerést teremt irodáink és szolgáltatási szakértelmünk iránt” – jelentette ki Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ Group irodákért és logisztikáért felelős igazgatója.

Az IMMOFINANZ Group irodaportfóliója 100 ingatlanból áll 2,61 milliárd euró könyv szerinti értékben, ami a vállalat teljes portfóliójának 28,3 százalékát teszi ki. Európa legnagyobb tőzsdén jegyzett ingatlanbefektető és -fejlesztő vállalatainak egyike. Részvényei szerepelnek a Bécsi Értéktőzsde ATX indexében és a Varsói Értéktőzsdén is forgalomban vannak. 1990-es alapítása óta az IMMOFINANZ kiváló minőségű ingatlanportfólióra tett szert, amely több mint 1700 befektetési céllal vásárolt ingatlanból áll, mintegy 10,4 milliárd euró könyv szerinti értékben. A magát „ingatlanpiaci gépezetként” meghatározó vállalat három – egymással szoros kapcsolatban álló – fő mûködési területe: exkluzív helyszíneken található, különleges kialakítású, fenntartható minőségi ingatlanok fejlesztése, professzionális ingatlangazdálkodás és életciklushoz igazított ingatlanértékesítés. Az IMMOFINANZ Group a kiskereskedelmi, irodai, logisztikai és lakossági szegmensekre összpontosítva végzi tevékenységét a következő regionális piacokon: Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Lengyelország és Oroszország.

 
Várakozáson felüli siker a VUK16 első klubestjén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

Az Öt falu Egyesület a Facebook oldalán számolt be arról, hogy a VUK16 első rendezvénye-klubestje várakozáson felüli sikert hozott. Az első napra meghívott előadók adtak egy rövid ízelítőt a vállalkozásokat terhelő mindennapi problémákról és azok megoldásairól. Rövid betekintést nyerhettek az adózás fontosságáról, kerületi egyesületek támogatási előnyeiről, arról hogy a marketing ezen belül is a „Kék Óceán Stratégia” milyen fontos is lehet a kisvállalkozók felemelkedésében, valamint azt, hogy egy jó vállalatirányítási rendszer mennyi időt és energiát tud megspórolni. A legfontosabb azonban az, hogy a megjelentek megismerhették egymást, a résztvevők pár szóban bemutathatták cégeiket, illetve azok tevékenységét, problémáit. Névjegykártyák cseréltek gazdát, és - ha minden igaz - már közös üzlet is született. Ezért is jött létre a VUK16: segítsünk egymáson, kerületünkön és környezetünkön. Következő összejöveteleink témáit már közösen alakítják ki.

Forrás: Öt falu egyesület

 
Elindult az Otthontérkép - megismerheti Budapest egyes városrészeinek értékelését PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   
Elindult az Otthontérkép elnevezésű szolgáltatás, amely az ingatlanok adásvételéhez szükséges összes releváns információt gyűjti össze, és teszi ingyenesen elérhetővé mindenki számára. Az érdeklődőnek csak ki kell választani, hogy mely kerületről és azon belül, mely városrészről szeretne több információt megtudni, melynek hatására elérhetővé válnak a városrész ingatlanpiaci adatai, térképek, illetve egy szöveges jellemzés a környékről.

Kattintson a képre a térkép megnyitásához!
Ingatlant általában hosszú távra veszünk, jelentősebb összegért, ezért a legtöbben alaposan megfontolják, hogy mire költenek. A döntésben azonban nem csak az ár játszik szerepet, hanem a környék egyéb jellemzői is, mint például az elérhető iskolák, közintézmények, parkok vagy játszóterek, a megközelíthetőség vagy épp a közbiztonság.
Ebben segít a nemzetközi példák mintájára az FHB szervezésében kedden induló otthonterkep.hu, ahol a valós árral együtt az egyéb jellemzőket is egyszerre lehet majd ingyen áttekinteni egy interaktív felületen. Az árakat az FHB-nak a NAV adataira alapozva működő Lakásárindexe szolgáltatja majd. Ez azért lényeges, mert így azokkal valós piaci árakkal lehet számolni, amely alapjai a megvalósult adásvételek árai.
A valódi árai mellett érdekesek lehetnek még a kínálati árak is, ezek időbeli alakulása, vagy épp az olyan, a lakásvásárláskor fontos információ, hogy a környéken átlagosan mennyivel kerül többe egy azonos típusú, de frissen felújított ház.
Az adatbázisban kerületi szinten, városrészenként lehet látni a kiegészítő urbanisztikai információkat, mint például a helyi jövedelmi szinteket, a zöld területeket és parkokat vagy akár a betörések arányát. Az oldal egyelőre csak budapesti ingatlanokkal foglalkozik majd, és negyedévente frissítik az adatokat. Hogy mikor lesz országos hatáskörű a szolgáltatás, azt még nem tudni, az FHB folyamatos fejlesztést ígér.
Az Otthontérképet nem csak a magánembereknek vagy a kisbefektetőknek szánják, hanem az oldal adataira az alapozva Eltinga-val közösen kutatásokat és elemzéseket kínálnak a profi ingatlanfejlesztőknek vagy nagyobb befektetőknek. Az FHB Lakásárindexe után ez az Otthontérkép is egyedülálló lesz a közép-európai régióban.
Forrás: FHB, Index.hu
 
Újdonságok az építési szezon előtt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szoboszlai Krisztina   

13 országból 280 kiállító és 20.842 látogató vett részt a kétévente megrendezett Aquatherm szaniter, víz és fűtéstechnikai kiállításán, melynek a 2010-es év után ismét Bécs adott otthont. A 2012. január 24-27 között megrendezett szaniter, víz- és fűtéstechnikai kiállításon a két évvel korábbinál 10 százalékkal több, kereken 280 kiállító mutatta be termékeit a közel 21.000 érdeklődőnek. A szervező Reed Exhibitions szerint a vásárváros a három nap alatt mintegy 6 százalékkal több látogatót köszöntött, mint két évvel korábban. A cég vezetősége szerint örvendetes, hogy a korábbi évek tendenciájával szemben nem csupán Bécsből és környékéről érkeztek az Aquatherm látogatói, hanem sokan jöttek Ausztria távolabbi tartományaiból, főleg Felső-Ausztriából és Stájerországból. Továbbá minden tizedik látogató külföldről érkezett, 40 százalékuk Németországból.

A tavaszi építési szezon kezdete előtt minden érdeklődő, építtető és kivitelező számos újdonságot ismerhetett meg a fűtés, szellőztetés, klímatechnika, épületmenedzsment, valamint a fürdőszoba, illetve szaniteráru területén. A formatervezésben az átlátszó üvegfelületek és a letisztult formák domináltak, míg a felvonultatott termékek közül a modern, keret nélküli zuhanykabinok és zuhanyfalak, továbbá az egyre keresettebb wellness-termékek kerültek a figyelem középpontjába. A környezettudatos építkezés ma virágzik Európa-szerte, így a kiállításon is számos olyan víz- és energiatakarékos megoldás mutatkozott be, amelyek úgy használnak radikálisan kevesebb energiát a háztartásban, hogy a felhasználók komfortérzete sem csökken. A látogatók optimisták a jövőt illetően: a megkérdezettek 94 százaléka volt elégedett vagy nagyon elégedett saját szektorának jelenlegi gazdasági helyzetével, míg 90,26 százalék a következő 12 hónapban is jelentős javulást vár.

 

 

 

 

 
Az angyalföldiek járnak a legjobban a lakáspiacon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Ingatlanmenedzser.hu   

 

Az Ingatlanmenedzser.hu portálon olvasható írás szerint a slágernek számító XIII. kerület kezdi visszaszerezni vezető helyét a budapesti kerületek között a lakáspiacon. A kerületek iránti érdeklődés augusztusban a júniusi hónaphoz volt inkább hasonló. A belvárosi kerületek népszerüsége visszaállt a két hónappal ezelőtti szintre, mint ahogy az is látható, hogy Angyalföld a jelek szerint lassan visszaszerezte vezető helyét a lakáspiacon - közölte a Duna House egy friss saját felmérésre hivatkozva.

A 2011 augusztusi ingatlanárak erős eltéréseket mutatnak az előző hónaphoz képest, hiszen az átlagadatok szerint szinte mindenhol növekedés látható. Ha az augusztusi árakat nem a júliusi, hanem a júniusi adatokkal vetjük össze, akkor kiderül, hogy nem történt áremelkedés, inkább a júliusi hónapra volt jellemző egy időszaki mélyvölgy. Az e havi (újonnan bevezetett) minőségi preferencia elemzésünk szerint a vevők kétharmada a magasabb minőséget kereste, ezen belül kicsivel nagyobb arányban Budapesten fogyott a kifejezetten jó minőségű lakás. Felújítandó lakást is a fővárosban vásároltak leginkább (10%)

Augusztusban egyébként a Duna House szerint országosan 7333 ingatlan adás-vétel történt, amely az idei év legkiemelkedőbb hónapja eddig. Ennek oka egyrészt a szezonalitásban keresendő, hiszen a nyári hónapok közül a júliust terhelték leginkább a szabadságolások, így az ott kieső tranzakciókat kompenzálta a piac augusztusban. Ha a május-június hónapok 6700 körüli tranzakciószámával igazítjuk a szezonalitás okozta kilengést, akkor látható, hogy így is élénkült a piac.

Az év eddig leggyengébb júniusa után a kereslet visszaállt az idei szintre és augusztusban is tartja a júliusi 75 pontos értéket. Az idei évről eddig elmondható, hogy a kereslet azonos szinten stagnál, a tavalyi esés egyelőre nem folytatódik.

Forrás: Ingatlanmenedzser.hu