Kertvárosi Hírlap
Nov 21

Újabb baleset a kerületben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

Már beszámoltunk arról, hogy két halálos áldozatot követelő közúti baleset történt vasárnap hajnalban a kerületben. Hétfőn újabb karambol történt, ezúttal egy távolsági busz és egy teherautó ütközött össze a Rákosi út és a Batthyány utca kereszteződésében. Egy utas súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült - tudta meg az MTI a rendőrség és a mentők ügyeletesétől.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, hogy a busz és a teherautó a Rákosi út és a Batthyány utca kereszteződésében ütközött össze. A balesetben megsérült a buszon utazók közül két utas - tette hozzá. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy a súlyos és a könnyebben megsérült utast az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

Az MTI úgy tudja, hogy a csömöri helyi buszjárat karambolozott.

Forrás: MTI, dh-online.hu

A kép forrása: Mihádák Zoltán/MTI, dh-online.hu

 
Halálos közúti baleset a Veres Péter úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szerk.   
BRFKKét halálos áldozatot követelő közúti baleset történt vasárnap hajnalban a budapesti XVI. kerületben - közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) ügyeletese.
 
A Veres Péter út és a Csinszka utca kereszteződésében egy személygépkocsi eddig tisztázatlan okból nekiment az útpadkának, majd egy villanyoszlopnak csapódott. A 39 éves férfi vezető és utasa, egy fiatal nő azonnal meghalt. 
 
A holttesteket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk az autóroncsból - mondta Pap Judit.
 
 
 
Nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

Önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytatnak egy budapesti férfi ellen, aki a XV. és XVI. kerület, valamint vonzáskörzetében kábítószer árusítás során kialakult elszámolási vita miatt, a fizetni nem tudó vásárlót életveszélyesen több alkalommal megfenyegette. Az eljárásban május 10-én a XV. kerületben házkutatásra került sor, melynek során lefoglalásra került 5 db zacskóban fehér színű, később kokainként azonosított kábítószergyanús anyag, továbbá eddig azonosítatlan 1895 db fehér illetve sárgás színű kisméretű, mosolygós fejet ábrázoló kábítószergyanús tabletta, valamint a kábítószer árusításhoz szükséges, eszközök digitális mérleg, kisméretű zacskók stb. A gyanúsított előzetes letartóztatása mellett, szakértők bevonásával folytatódik az eljárás. Az önbíráskodás mellett a továbbiakban kábítószerrel visszaélés miatt is eljárást folytatnak.

Ugyanezen a napon az esti órákban a Budapest, XVI. kerület Veres Péter úton, rendőri intézkedés során egy gépjármű hátsó ülése alá rejtett zacskóban közel fél kilogramm súlyú kábítószergyanús növényi származékot találtak az intézkedő rendőrök, mely vélhetőleg kábítószernek (marihuána) minősül. A járműben utazó három férfit a rendőrök elfogták, velük szemben kábítószerrel visszaélés miatt indítottunk büntetőeljárást.

Forrás: XVI. kerületi Önkormányzat Facebook oldala

 
Szétverték az éttermet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

Nagyobb, külföldi társaság rongált meg egy a XVI. kerületi éttermet a Rákóczi úton kedden délután - mondta el a BRFK sajtóügyeletese kedden az MTI-nek. Sass Oszkár hozzátette: az étterem alkalmazottaival is szóváltásba keveredtek az elkövetők, de személyi sérülés nem történt. Az okozott kár felmérése tart, a társaság tagjait előállították, ellenük csoportos garázdaság miatt indul eljárás. (MTI)

Forrás: MTI, BRFK

A kép illusztráció, forrása: flickr.com

 
Ezek Budapest legveszélyesebb kerületei PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

A Blikk online felületén számolt be arról, hogy mostantól bárki megnézheti, mennyire biztonságos helyen van az otthona. A Földhitel és Jelzálogbank (FHB) elkészítette Budapest betörési térképét, amelyről leolvasható, mely kerületekben a legveszélyesebb lakni.

Meglepő módon nem a legrosszabb hírű negyedekben legnagyobb a veszély. A térkép szerint a II. kerületben, Kispesten, Kőbányán és Soroksáron törnek be leggyakrabban a lakásokba A betörők kedvelt célpontja továbbá Budafok, Nagytétény, Pesterzsébet valamint a Belváros.

Legnagyobb biztonságban a zuglóiak, újpestiek és óbudaiak vannak. Vagyis nem feltétlenül az elit negyedek palotáit célozzák meg a bűnözők a nagyobb zsákmány reményében.

Az ingatlanok értékével és a lakosság életszínvonalával sincs egyértelmű összefüggésben a bűnözés. Hiszen a betörők paradicsomának számító a II. kerületben 380 ezer forint a lakások négyzetméterenkénti ára, a hasonló közbiztonsági helyzettel megáldott Kispesten és Soroksáron csak mintegy 200 ezer.

Kattintson a térképre a nagyobb méretért!

A rendőrség bűnügyi statisztikái és a kerületi lakók száma alapján készült el a betöréstérkép, amelyből látható, melyik kerületek biztonságosak és hol sok a betörés. Meglepő módon a II., X., XIX. és a XXIII. kerület a betörők nagy kedvence, de szívesen mennek Budafokra, Nagytéténybe, Pesterzsébetre is és persze nem hagyják ki a Belvárost sem a bűnözésből.

Forrás: Blikk.hu, FHB

 
12 év után is nyomoznak a meggyilkolt 15 éves lány ügyében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

Az Index.hu portál számolt be arról, hogy továbbra is folytatja a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a 15 éves Csonka Katalin ügyében, akit 2000-ben gyilkoltak meg a XVI. kerületben. A kislány kutyát sétáltatni indult otthonából, majd később a XVI. kerülte erdő-bokros területén találták meg holttestét. A rendőrég kéri, aki bármit tud a bűncselekmény elkövetésének körülményeiről, jelentkezzen. Az országos rendőrfőkapitány 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben.

A lány 2000. szeptember 21-én kora reggel indult el kutyát sétáltatni, de soha sem tért vissza. A holttestére október közepén bukkantak rá a rákospalotai határúthoz közeli erdőben. A rendőrség feltételezése szerint a kislány a szokásos reggeli kutyasétáltatás közben találkozott egy idősebb férfival, aki autóval érkezett. A gyilkosság ugyanis nem ott történt, ahol a holttestet megtalálták. Számtalan elvarratlan szál maradt még, így az a 25-30 év körüli férfi sem került elő, akivel Katalin az eltűnése előtti napokban sétált a Kőrakás parkban. Nem találták az eltűnése előtt kölcsönkért fekete színű, magasított talpú cipőt sem, amit a lány nem vitt haza magával. Katalin sokat e-mailezett és chatelt, ezért a nyomozók megpróbálták az összes levelezőpartnerét felkutatni. Azt gyanították, hogy beszélt valakinek új ismerőséről, így több száz levelét olvasták el.

Forrás: Index.hu

 
Megpróbálta elgázolni az igazoltató rendőrt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

Április 9-én egy igazoltató rendőrt próbált elütni egy autós a főváros XVI. kerületében, majd megállás nélkül továbbhajtott. A sofőrt Nagytarcsán fogták el, aki beismerte, hogy azért nem akart megállni, mert nincs jogosítványa.

A rendőrök egyébként április 15-ig tartanak fokozott ellenőrzést. Az utóbbi napokban több tucat esetben intézkedtek ittas vezetés miatt. Aki részegen vezet, 300 ezer forintos büntetésre számíthat, de megbírságolják az ittas kerékpárosokat is. A büntetés ebben az esetben akár 60 ezer forint is lehet.

Forrás: Hír TV

A kép illusztráció, forrása: zazzle.com

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL