Kertvárosi Hírlap
Nov 21

Hírek
Amikor Clark Kent inkább az irodában marad PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szerk.   
2013. november 11. hétfő, 08:23

Az IMMOFINANZ Group minden idők egyik legismertebb szuperhőse, a DC Comics Supermanje és civil karaktere, Clark Kent főszereplésével indította el története első márka- és imázskampányát.


Az „Amikor Clark Kent inkább az irodában marad” szlogennel futó kampány az IMMOFINANZ szolgáltatási szakértelmét és a tökéletes irodát állítja a középpontba. Az IMMOFINANZ a DC Entertainmentet képviselő Warner Bros. Consumer Products közreműködésével készítette el három reklámszpotját. A reklámkampány nemrég indult el Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Romániában az online és – mozgóképes kültéri reklámok formájában – a Digital Out-Of-Home (DOOH) szegmensben. A médiamixet Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban november 4-től televíziós reklámok egészítik ki. Hamarosan nagyméretû molinók és egyéb reklámelemek jelennek meg az IMMOFINANZ számos irodaépületén mind a hat országban. A kampány bruttó lefedettsége várhatóan meghaladja majd a 100 millió elérést.

ImmofinanzA Superman közel 100%-os ismertséggel rendelkezik a világon mindenütt. Nagy sikerű filmek, tévéműsorok és izgalmas videójátékok főhőse és rengeteg egyéb termék ihletője minden korcsoport számára. 1938-ban tűnt fel először az Action Comics #1 képregényben, és rövid időn belül ikonikus figurává vált. „Az ingatlanpiacon eddig ritkaságszámba mentek az imázskampányok. Azért döntöttünk a kampányindítás mellett, hogy az IMMOFINANZ-ot nemzetközi márkatulajdonosként pozicionáljuk az ágazatban. Szeretnénk, ha az iroda szó hallatán mindenki azonnal az IMMOFINANZ-ra, kiterjedt kínálatunkra, rugalmasságunkra és az ügyfeleinknek kínált lehetőségekre gondolna”mutatott Karin Kernmayer, az IMMOFINANZ Group marketingigazgatója.


„Az ingatlangazdálkodásban határozottan ügyfélközpontú szemléletet követünk, amit az elmúlt évben a ’Több mint iroda’ szlogennel foglaltunk össze. Többet kínálunk puszta bérelhető irodatérnél, számunkra bérlőink és bérlőink dolgozói a legfontosabbak. A Superman kampány humorosan viszi tovább ugyanezt a témát, és országhatárokon átívelő elismerést teremt irodáink és szolgáltatási szakértelmünk iránt” – jelentette ki Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ Group irodákért és logisztikáért felelős igazgatója.

Az IMMOFINANZ Group irodaportfóliója 100 ingatlanból áll 2,61 milliárd euró könyv szerinti értékben, ami a vállalat teljes portfóliójának 28,3 százalékát teszi ki. Európa legnagyobb tőzsdén jegyzett ingatlanbefektető és -fejlesztő vállalatainak egyike. Részvényei szerepelnek a Bécsi Értéktőzsde ATX indexében és a Varsói Értéktőzsdén is forgalomban vannak. 1990-es alapítása óta az IMMOFINANZ kiváló minőségű ingatlanportfólióra tett szert, amely több mint 1700 befektetési céllal vásárolt ingatlanból áll, mintegy 10,4 milliárd euró könyv szerinti értékben. A magát „ingatlanpiaci gépezetként” meghatározó vállalat három – egymással szoros kapcsolatban álló – fő mûködési területe: exkluzív helyszíneken található, különleges kialakítású, fenntartható minőségi ingatlanok fejlesztése, professzionális ingatlangazdálkodás és életciklushoz igazított ingatlanértékesítés. Az IMMOFINANZ Group a kiskereskedelmi, irodai, logisztikai és lakossági szegmensekre összpontosítva végzi tevékenységét a következő regionális piacokon: Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Lengyelország és Oroszország.

 
„Betekerő” bringanépszerűsítő program PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szerk.   
2013. augusztus 02. péntek, 08:12

Felmérések szerint Budapesten a napi közlekedés 30-35 százaléka személygépkocsival történik, ezekben az átlagos utas szám 1-2 fő, így az útfelület jelentős részét az utazó lakosság alig egyharmada használja. Érdekes kezdeményezés volt néhány hónapja a szomszédos kerületben.

Középiskolásdiákok részvételével szervezett versenyt a Jövőkerék Alapítvány a "Nyeregbe, tekerj be!" projekt keretében. A Svájci–Magyar Együttműködési Program keretében elnyert 13,7 millió forintos támogatásból megvalósított „Nyeregbe, tekerj be!" (TPPA/2012/03/12) című projekt svájci partnere a Pro Velo Schweiz, amely szervezet „Bike to School” programjával évek óta népszerűsíti a kerékpározást a svájci iskolások körében, a Jövőkerék Alapítvány pedig a sikeres svájci módszerek honosítását végzi. A 20 millió Ft összköltségvetésű projekt keretében megvalósított két hónapos „Betekerő” kampány célja az volt, hogy a programban résztvevő középiskolák tanulói legalább egy hónapig – tömegközlekedés vagy autó helyett - minél többször kerékpárral járjanak iskolába. A versenyben résztvevő középiskolában több mint negyven gyerek, közel 350 alkalommal ment kerékpárral iskolába, a legjobban és legtöbbet teljesítő tanulókat és osztályokat értékes díjakkal jutalmazták.


„A biciklis közlekedéskultúrájában magasabb színvonalat képviselő Svájcból átvett minták terjesztésével a Jövőkerék Alapítvány jelentős szerepet vállal a magyarországi kerékpáros kultúra fejlesztésében és elterjesztésében” – mondta László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke. „Fontosnak tartom a gyerekek közlekedéskultúrájának fejlesztését is, amit érdemesnek tartanék országos szinten is elterjeszteni. A Jövőkerék Alapítvány a „Nyeregbe, tekerj be!” projektje hozzájárul ehhez a törekvéshez, a közösen, az önkormányzatok számára készített kiadványunkkal pedig a hazai biztonságos kerékpározás, és a fenntartható, környezettudatos közlekedés népszerűsítéséhez” – tette hozzá László János.

A „Nyeregbe, tekerj be!" projekt a biztonságos kerékpározás és a fenntartható, környezettudatos közlekedés népszerűsítését tűzte ki céljául. Megvalósítását elősegíti a svájci, magasabb színvonalú biciklis közlekedéskultúrából átvett minták hazai implementációja. Ennek érdekében a Jövőkerék Alapítvány a svájci partner, a Pro Velo Schweiz, valamint a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass kerékpáros szervezetek segítségével összeállított egy szakmai ajánlást, amellyel támogatni kívánja az önkormányzatok és szakmai szervezetek munkáját a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolásában, és ez által a kerékpáros közlekedés fejlesztésében. A kiadványban több Svájcban megismert kerékpározáshoz köthető programot bemutatnak, a társadalmi integrációs törekvésektől a közlekedést és turizmust segítő intézkedésekig, valamint ajánlásokat tartalmaz az önkormányzati kerékpáros fejlesztésekhez. A dokumentum letölthető a erről linkről.

A „Betekerő” kampányban résztvevő iskolákban, az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola, a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola, a Sylvester János Református Gimnázium, a Teleki Blanka Gimnázium és a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola számára kiegészítésként ingyenesen igénybe vehető mobil bringaszerviz állt rendelkezésre, amely garantálta, hogy a tanulók kerékpárjai mindig biztonságosak legyenek. A közlekedésbiztonsági ismereteket egy rendhagyó osztályfőnöki órán szerezhették meg a diákok, amikor a Jövőkerék Alapítvány képviselői a svájci partnernél szerzett tapasztalatokat ismertetve tartottak előadást. A szervezők nem feledkeztek meg az gépkocsivezetők tájékoztatásáról sem, moving boardok és szórólapok segítségével hívták fel a helyi autósok figyelmét az utakon megnövekedett számú fiatal kerékpárosok fokozott védelmére.
A„Betekerő” kampánynak köszönhetően javul a mobilitás. A városi közlekedés jellemző utazási távolsága kevesebb 5 km-nél, ehhez a távolsághoz a kerékpár lényegesen kiegyensúlyozottabb közlekedési eszköz, a felszabaduló útfelületen a valóban szükséges gépjárműhasználat hatékonyabbá és gyorsabbá válik. A kerékpáros közlekedés népszerűsítése nem csak a szükséges mobilitást segíti, de a közlekedési infrastruktúra használatának egyenjogú hozzáférését és használatát is fejleszti: minél többen választják napi közlekedésre a kerékpárt, annál jobb lesz az általános közlekedés, az utak kapacitása pedig nő. Élhetőbbé válnak a települések. Azokon a településeken és városrészeken, ahol sokan közlekednek kerékpárral, lényegesen kevésbé szennyezett a levegő, kisebb a zajszennyezés és a polgárok is egészségesebbek. Ha kevesebb gépjármű közlekedik az utakon, a lakók szívesebben töltenek el több időt az utcán, sétálnak, beszélgetnek, ezzel a város hangulata is barátságosabb, közösségibb, szerethetőbb lesz. Fellendül a gazdaság, mert csökkenő gépjárműforgalom elősegíti az utak melletti üzletek forgalmának növekedését, a turisták pedig szívesebben látogatják a települést. Mindezek mellett a torlódások, a környezetszennyezés, a betegállományban töltött napok és a korai halálozás csökkenések gazdasági hatása is kimutatható.A Jövőkerék Közhasznú Alapítvány átfogó célja, hogy elősegítse, támogassa - Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása után - az európai értékek megerősödéséhez és érvényesüléséhez elengedhetetlen helyi közösségek, civil szerveződések és autonóm állampolgárok képességeinek, erőforrásainak, lehetőségeinek fejlesztését és kiaknázását elősegítő önálló kezdeményezéseket, programokat. Az Alapítvány segítséget kíván adni a civil partnerek számára különböző ötleteik konkrét fejlesztési projektté érleléséhez, illetve azok megvalósításához. Ennek során nagy hangsúlyt szeretne fektetni a megértés, az együtt gondolkodás és együttműködés, illetve a nyílt kommunikáció és információcsere módszereire, eszközeire. 

 
Biciklizzük körbe kerületünket! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szoboszlai Krisztina   

A Kertvárosi Ifjúsági Önkormányzat szervezésével, a XVI. Kerületi Önkormányzat és Rendőrkapitányság (BRFK) segítségével 2013. június 2-án megrendezi a 2. KERTVÁROSI BRINGA-NAP-ot.

Az eseményen 12 évesnél idősebbek vehetnek részt, de minden családtagot és érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A rendezvényt Kovács Péter polgármester úr nyitja meg. Díszvendég Lovassy Krisztián, a londoni olimpia egyetlen magyar országúti kerékpár versenyzője.

Biciklizz!Rengetegszínes, érdekes program! (Rendőrségi bemutató, Ügyességi pálya, Kresz Teszt, Gépjármű bemutató stb.) Minden résztvevő számára vizet és apró "rágcsálni valót" biztosítunk!

Indulás: 10:00 Havashalom park

Útvonal: Batsányi János utca - Margit utca - Sarjú utca - Vidámvásár utca - Batthyány Ilona utca - a Szerb Antal Gimnáziumot érintve (PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA) - visszafordulva - Batthyány Ilona utca - Vidámvásár utca - Somkút utca - Újszász utca - Hősök fasora - Batsányi János utca - Havashalom utca (EMLÉKLAPOK KIOSZTÁSA + RENDŐRSÉGI BEMUTATÓ)

A kerékpáros konvoj haladását a rendőrség munkatársai biztosítják.

FELHÍVJUK AZ AUTÓSOK FIGYELMÉT: A rendezvény ideje alatt forgalomlassítás várható az utakon!

 
Megzenésített KÉPversek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: szerk.   

2013 márciusában rendhagyó kiállítás nyílt a Corvin Galériában, a Bethlen Galériával és a Közép-Európa Táncszínházzal együttműködésben: a Közép-Európa Táncszínház előadásairól készült fotókból látható különleges válogatást és neves fotóművészek alkotásai.

Művészetiágaktalálkoznak a falakon, az irodalmi művek ihlette táncdarabokat a fényképek teszik felejthetetlenné. A Magyar költészet Napjára megvalósuló különleges kezdeményezés jött létre: Az Erzsébetváros és az Erzsébetliget összefog. Az Erzsébetligeti Színház verspályázatot hirdetett a kiállított fotók alapján az erzsébetvárosi Bethlen Galériával együttműködésben a Magyar Költészet Napja Alkalmából. Az elkészült verseket zenei aláfestéssel szólaltatják majd meg, a képek kíséretében.

 


A fotók megtekinthetők személyesen a Corvin Galériában vagy az alábbi linken:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.463513697053633.1073741828.345364275535243&type=3

A részvétel előzetes regisztrációt követően díjtalan. Regisztrálni az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címen lehet! 

 
Kicsinyek hangversenye PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Linszki Nikoletta   

 

A Rácz Aladár Zeneiskola idén is megrendezi a Kicsinyek hangversenye elnevezésű programját.
 
A műsor 2013. március 4-én hétfőn lesz 17.00 órai kezdéssel, a Rácz Aladár Zeneiskola hangversenytermében (1165 Budapest, Táncsics u.7.) 
 
A műsorban közreműködnek a Rácz Aladár Zeneiskola legifjabb növendékei.
Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 
 
A részletes programot itt olvashatják: 
 
1. Tari Luca 1.o.  fuvola
Harmónia csellóegyüttes kíséretével (vezető: Tomhauser Noémi)
Ált. isk. 3.o.
Régi magyar táncok (Soproni Kódexből)
Tanár: Vályi Nagy Tamásné
Zongorán km: Ágoston Géza
 
2. Gyöngyösi Flóra 2.o.  cimbalom Harmónia csellóegyüttes kíséretével (vezető: Tomhauser Noémi)
Ált. isk. 4.o.
Grecsanyinov / Tomhauser: Bohóc
Tanár: Rácz Attiláné
Zongorán km: Miczinger Ilona
 
Harmónia Dobi Noel gitár  9./12.o.
csellóegyüttes: Bach Ágota  9./11.o.
Győrbíró Csenge  8./10.o.
Pordán Domonkos  6./8.o.
Csaba Zsuzsanna  5./7.o.
Fekete Anna  5./7.o.
Varga Réka  5./7.o.
Vízkeleti Péter  5./7.o.
Zelenyánszky Lőrinc  3./ 4.o.
Kontra Bence  8./10.o.
Gyöngyösi Vera nagybőgő  6./10.o.
 
3. Juhász Gellért Hek 1.  szaxofon
Ált. isk. 2.o.
Henry Purcell: Rigaudon
Tanár: Jász András
Zongorán km: Ágoston Géza
 
4. Kocsis Kamilla Hek 1.   zongora
Ált. isk. 2.o.
Papp L.: Keringő
Tanár: Do Nhu Phuong Hong
 
5. Virág Csilla Hek 1.  zongora
Ált. isk. 2.o.
Nyikolajev: Etűd
Tanár: Do Nhu Phuong Hong
 
6. Csomós Míra Hek 1.   gordonka
Ált. isk. 1.o.
Két gyermekdal
Tanár: Tomhauser Noémi
Zongorán km: Tomhauser Noémi
 
7. Zelenyánszky Lőrinc 2.o.  gordonka
Ált. isk. 4.o.
Vivaldi: C-dúr koncert I. tétel
Tanár: Tomhauser Noémi
Zongorán km: Ágoston Géza
 
8. Szisz Zalán Attila Hek 1.  hegedű
Ált. isk. 1.o.
Händel: Gavotte
Purcell: Bourrée
Bartók: Cickom cickom
Tanár: Weisz József
Zongorán km: Miczinger Ilona
 
9. Fenyvesi Dóra 1.o.   hegedű
Ált. isk. 2.o.
Händel: Gavotte
Szelényi: Dudaszó
Schubert: Német tánc
Tanár: Weisz József
Zongorán km: Miczinger Ilona
 
10. Fekete Luca Mária Hek 1.  zongora
Ált. isk. 1.o.
Mozart: Menüett
Tanár: Miczinger Ilona
 
11. Patakfalvy Domonkos  Hek 1.   zongora    
Ált. isk.1.o.  
Hofe: Tánc
  Tanár: Duliskovich Dorottya
 
12. Bácskay Zsombor  Hek 1.  citera+ének
Ált. isk. 1.o.
Magyar népdalcsokor
Tanár: Vikol Kálmán
 
13. Láncz Borbála Hek 2.    fuvola
Ált. isk. 4.o.
Bántai-Kovács: ABCD
Tanár: Kovács Melinda
Zongorán km: Ágoston Géza
 
14. Félegyházi Anna Hek 2.   furulya
Ált. isk. 2.o.
Kinyílt a rózsa    
Gryllus Vilmos: Alma  
Tanár: Keszera Éva
Zongorán km: Miczinger Ilona
 
15. Péch Kornél Hek 2.  zongora
Ált. isk. 2.o.
Szokolay: Csúfolódó
Tanár: Do Nhu Phuong Hong
 
16. Kalugyer Anna Hek 2.   zongora
Ált. isk. 2.o.
Orbán György: Varázserdő
Orbán György: Tükör etűd
Tanár: Duliskovich Dorottya
 
17. Tóth Levente Hek 2. - ált. isk. 2.o.
Skoda Emma 1.o.  - ált. isk. 3.o.  
Zongora négykezes    
Orbán György feldolgozása: Lengyel népdal
Tanár: Duliskovich Dorottya
 
18. Kovács Emőke Sára Hek 2.  gitár
Ált. isk.2.o.
Szokolay: Allegretto
Tanár: Maglóczki Istvánné
 
19. Varga Zita Hek  2.  furulya
Ált. isk. 2.o.
Kaláka - Magyar Népmesék
Tanár: Streicher Zoltánné Térey Gabriella
Zongorán km: Fehér Nóra
 
20. Gyenes Dóra Hek 2.  zongora  
Ált.isk 2.o.
Bach: g-moll Menuet
Tanár: Gárdos Éva
 
21. Balogh Nóra 1.o.  zongora
Ált. isk. 3.o.
Ránki: Kopogós
Tanár: Barta  Dóra
 
22. Dragoner Áron Mátyás 1.o.  gitár
Ált. isk. 3.o.
Orosz népdal
Tanár: Maglóczki Istvánné
 
23. Nemes Gréta 1.o.   furulya
Ált. isk. 3.o.
18. századi menüett  
Tanár: Keszera Éva
Zongorán km: Miczinger Ilona
 
24. Hartvig Simon és Pátkai Márton 1.o.   oboaduó
Ált. isk. 4.o.
Kodàly Zoltán: Induló
Tanár: Jenei Anna Sára
 
25. Kiss Borbála 1.o.  zongora
Ált. isk. 3.o.
Papp L.: Esti csónakázás
Tanár: Bende Júlia
 
26. Szincsák Emma 1.o.  furulya
Ált. isk. 3.o.
Anonym: Allemande
Tanár: Streicher Zoltánné Térey Gabriella
Zongorán km: Fehér Nóra
 
27. Zettner-Kovács Dániel 1.o.  gitár  
Ált. isk. 4.o.
Van der Hove: Canarie
Tanár: Oláh László
 
28. Borius Anna 1.o.  kürt, ált. isk. 4.o.
Bubla Tímea Dóra 1.o.  kürt, ált. isk. 4.o.
Lázár Béla Hek2  kürt, ált. isk. 3.o.
Négy kánon
Tanár: Kovács Zsolt
 
29. Kolonics Krisztina 2. o.  zongora
Ált. isk. 4.o.
Kabalevszkij: Bohóc
Tanár: Major Edit
 
30. Szabó Kamilla Johanna 2.o.  furulya  
Ált. isk. 4.o.
A. Corelli: Gavotta
Tanár: Jenei Anna Sára
Zongorán km: Miczinger Ilona
 
31. Kozák-Sólyom Bónis 2.o.  zongora
Ált. isk. 3.o.
Bach: Menüett Trió g-moll
Debussy: Kis néger
Tanár: Do Nhu Phuong Hong
 
32. Tóth Levente 2.o.  gitár
Ált. isk. 4.o.
Carulli: Keringő és variáció
Tanár: Wittek Béla
 
 
 
Megalakultak a kerületi hivatalok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

Harminc évvel a járási rendszer megszüntetése után, január 1-jével - új szervezeti rendben és új célokkal - ismét létrejöttek a járási hivatalok. Vidéken 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi hivatal alakult meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeként, hogy ellássák a megyeinél alacsonyabb szintű államigazgatási feladatokat.

A hivatalok elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezet- és természetvédelmi igazgatási ügyek intézését veszik át a településektől. A járási hivatalokon belül szakigazgatási szervként működik a járási gyámhivatal, a járási állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a járási földhivatal és a járási munkaügyi kirendeltség.

A hivatalvezetők december 17-én tettek esküt Budapesten. A hivatalvezetők közül minden második (52 százalék) nő, csaknem kétharmaduk jogász, és átlagosan 12 év közigazgatási gyakorlatuk van. Több mint hatvanan eddig jegyzőként dolgoztak.

A járások kialakításáról 2011 szeptemberében döntött a kormány, a közigazgatás átfogó, a közjót szolgáló átalakításának, a "jó állam" kialakításának egyik fontos állomásaként - közölte korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A cél az volt, hogy olyan modernkori járások jöjjenek létre, amelyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez.

Forrás: MTI

A kép forrása: jaras.info.hu

 
Karácsonyi Szeretethimnusz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dankó József   

Áldott, Békés Ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak a Szeretethimnusz karácsonyi átiratával!

Karácsonyi Szeretethimnusz (Az 1Kor 13 karácsonyi változata)

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.
Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
Ha a szegénykonyhában segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket zengek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit nem használ nekem.
Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.
A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát.
A szeretet barátságos az idő szűke ellenére is.
A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van.
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem múlik.
A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.
De a szeretet ajándéka megmarad.

Ismeretlen szerző

 
Nehéz az iskolatáska? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szoboszlai Krisztina   

Az iskolakezdés nem csupán a nyár elmúlta miatt lehet fájdalmas a kisiskolások számára: gyakran az iskolában jelentkeznek először azok az ízületi panaszok, amelyek korábban nem voltak észlelhetőek a szülők számára. A reumás ízületi gyulladás gyakori, de egyelőre kevéssé közismert gyermekkori betegség. A gyorsabb felismerést segíti az a kiadvány, amelyet az ilyen panaszokban szenvedő gyermekek gyógyítását felvállaló Rosszcsont Alapítványt juttat el a következő hetekben valamennyi magyarországi általános iskola számára. 

 
A közvélekedés szerint a gyermekkori reumás ízületi gyulladások ritka kórképnek számítanak, ezzel szemben a leggyakoribb krónikus gyermekkori betegségek közé tartoznak. Az iskolakezdés sok szembeötlő tünetet hozhat elő, köztük olyanokat is, amelyeket eddig a tanárok hajlamosak lettek volna lustaságnak, vagy diákcsínynek tipizálni, noha sokszor valós, a reumatikus betegséggel összefüggő problémáról van szó. Egy mozgásszervi fájdalmakkal küszködő, kezeletlen ízületi gyulladástól szenvedő gyerek esetében előfordul, hogy az iskolatáska súlya komoly fájdalmakat okoz, a nehezen mozgó gyermek gyakran lekésik a pontos órakezdésről, és olyankor is gyanakodni lehet erre a ritka betegségre, ha a kisdiáknak nehezére esik a ceruzát, tollat kézben tartani, vagy kezét magasba lendítve jelentkezni.  
 
 
„Fontos lenne, hogy a közvélemény minél több információt szerezzen erről a kevéssé közismert, ennek ellenére gyakori és súlyos rendellenességről. Az általános iskolai tanárok kulcsszerepet tölthetnek be a tünetek felismerésében, és a szülők értesítésében” – mutatott rá dr. Constanin Tamás, a Rosszcsont Alapítvány orvos szaktanácsadója. Az alapítvány a legfontosabb tudnivalókról rövid, közérthető tájékoztatót állított össze, amelyet az iskolakezdést követően eljuttat valamennyi hazai általános iskolába
 
 
Lendületes újrakezdés az irodában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Szalai Szilvia   

Szeptember:  változás és visszatérés a dolgos hétköznapokba. A  Szűz-hava, amely a szorgalomról, rutinról és precíz munkáról szól. Visszatérünk az irodába, dolgozószobába az íróasztal mellé, hogy új lendülettel valósítsunk meg régi vágyakat, belső igényeket, a vakáció alatt tett fogadalmakat. Segíti a törekvéseinket, ha az íróasztalunkat inspirálóvá, erőt adóvá tesszük, és örömteli hellyé varázsoljuk.

 
 
 
KosKOS: legyen nagy az asztalfelület, hogy még néhány napig legyen rajta egy tenyérnyi hely. A fából készült kiegészítők előhívják az aktivizáló belső ösztönöket, a vöröses tárgyak pedig újabb szellemi kalandra sarkallnak. A célszerűség a lényeg, minden elhelyezett tárgynak legyen funkciója.
 
 
BikaBIKA: mindig legyenek szem előtt a nyaraláson gyűjtött tárgyak: kagylók, kavicsok. Kapjon helyet a bögre is, amiből időről-időre ihletet (is) lehet meríteni . Ha a dossziék színe kék, dinamikusabban megy  a munka. Legyen óra is az asztalon, na meg egy kabala. Így már minden rendben lesz!
 
 
IkrekIKREK: az asztalméret változó, a káosz állandó. Ezért jó, ha kéznél vannak az iratrendezők. A naptár legyen mindig szem előtt és időnként szabaduljunk meg a feleslegektől. A pörgésben segít egyensúlyt találni a halk zene, és harmonizálja a gondolatokat a zöld szín jelenléte pl. tájképek formájában.
 
 
RákRÁK: elengedhetetlen kellékek a nyaralás emlékei: fotók, virágszirmok, szuvenírek. Néha ér elmerengeni és nosztalgiázni. Érdemes háttérképül egy mandalát választani, sok jó ötlet születhet általa, de a hetente választott személyes mottó is remek motivátor, legyen szem előtt.
 
 
OroszlánOROSZLÁN: a magabiztosság fokozója lehet egy drágább toll, irattartó vagy naptár. Uralkodjon jól látható rendezettség az asztalon, amelynek színe elegánsan sötét. Egyedivé teszi a teret egy-egy saját kép, origami vagy dísztárgy. Friss lendületet pedig a diploma, oklevél elhelyezése adhat.
 
 
SzűzSZŰZ: az állandó rendet a mappák és dossziék sokasága garantálja, ezek legyenek korszerűen és igazán praktikusak. Mindennek megvan a maga helye, esetleg egy szép virág még elfér a sarokban, de más díszítőre nincs szükség. Letisztult formák, fehér szín, nagy tiszta felületek. Így maximumon leszel.
 
 
MérlegMÉRLEG: a rend felett győz a lezser esztétika: passzoljanak egymáshoz a színek és formák. Tükrözze a személyiségünket az asztal, legyen rajta fotó, erőt adó kő (lapis lasuli) és szép írószerek. Kizárólag szép környezetben megy igazán a munka, ezért a tartalomért a forma a felelős, ne feledd!
 
 
SkorpióSKORPIÓ: távol tartja a fásultságot, harmonizálja a hangulatot egy olyan tárgy, ami a gyerekkorra, gyermeki részedre emlékeztet: rajz, kedves tárgy, mesehős képe. Ha közelít a lefele sodró örvény, gyújts meg egy mécsest. Legyenek napsárga tollaid, mappáid és tégy egy kis szélcsengőt a lámpádra.  
 
 
NyilasNYILAS: szakkönyvek kupacban, papírok hanyag eleganciával mindenfelé. A szellem azonban abszolút uralkodik a káosz felett, nincs szükség semmiféle materiális rendezőelvre. Amire viszont van, az a sorrendbe szedett feladatlista, az elérendő célok vázlata és egy hegyet ábrázoló tájkép a gondolatok laza áramlásához.
 
 
BakBAK: a fókuszban a monitor. Minden más pedig, ami nem a hatékony munkavégzést szolgálja, kiszorul. Tradicionális, nagy nehéz bútordarab az asztal, a szék pedig legyen kényelmes. Elengedhetetlen elem a víz: inni és inspirálódni általa. Az üvegtárgyak összehangolják az agyféltekék munkáját.
 
 
VízöntőVÍZÖNTŐ: a játékosság, naprakészség és büszkeség jegyében gondolkodjunk: legyenek kéznél trendi kütyük, humoros feliratok vagy képek és az elért eredményeket méltató bizonyítékok. Jó, ha van óra is, ami a korlátokra figyelmeztet, és kapjon helyet valami olyasmi is, ami a szabadságra!
 
 
HalakHALAK: pasztellszínek, keleti tárgyak és lágy zene, így ideális a hely az alkotásra. Az asztal inkább emlékeztet egy meghitt zugra, mint komor feladatközpontra. Ha jól érzed magad, jól is teljesítesz, tedd tehát az asztalra nyugodtan a kedvenc haladat, hörcsögödet, teknősödet, ő is a „kollégád”.
 

 

 
Ellenőrzi a NAV az EU-n kívülről érkező ajándékok utáni vámfizetést PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szoboszlai Krisztina   

Az Európai Unión kívül élő magánszemélyektől érkező, 45 eurót meghaladó értékű küldemények után adót és vámot kell fizetni, az ajándékozás ténye pedig nem ad mentességet ez alól - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.

 
A Mikulásnak is vigyáznia kell!AzMTI-hez is eljuttatott és a NAV által vasárnap kiadott közleményben a NAV jelzi, hogy az utóbbi időben rendkívüli mértékben megnövekedett az országba postai úton beérkezett áruk mennyisége. A közlemény idézi Suller György Attilát, aki elmondta, hogy a NAV Repülőtéri Igazgatósága az idén már több mint 12 ezer esetben végzett vám-, illetve adófizetéssel járó vámkezelést a postai forgalomban. Emlékeztetett, hogy az EU-n kívülről érkező árukat vámkezeltetni kell. Ha az áru megadott értékével kapcsolatban kétség merül fel, a vámhatóság további bizonyítékokat kérhet a reális áruérték megállapításához.
 
 
Az unión kívül élő magánszemélyektől magyaroknak küldött küldeményeket 45 euró értékig illeti meg vámmentesség, e fölött azonban már adót és vámot kell fizetni. Az áru értéke alatt azt az összeget kell érteni, amennyiért az megvásárolható - tájékoztatott a szóvivő, aki hangsúlyozta, hogy önmagában az ajándékozás ténye nem jár vámmentességgel.
 
Suller György Attila hozzátette, hogy a magánszemélyek által az interneten megrendelt és az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró értéket meghaladó áruk is vám- és adókötelesek.
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL